Отборът на Ювентус записа класическа победа с 3:0 над Интер в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Италия.

Тимът на „старата госпожа“ нямаше никакви проблеми с тотално разконцентрирания тим на „нерадзурите“, които доиграха мача с десет човека, след като Джейсън Мурило получи червен картон през втората част.

В герой за домакините се превърна Алваро Мората, който реализира две от попаденията за „бианконерите“, а третият гол бе дело на Пауло Дибала. Реваншът на „Сан Сиро“ ще се състои на 3 март, като тимът на Интер не може да разчита на получилия червен картон Мурило и Жоао Миранда, който също е наказан.

Резултатът в Торино бе открит в 36-ата минута, когато домакините стигнаха до дузпа след нарушение срещу Мората. Именно той застана зад топката и не сгреши, отбелязвайки първия си гол от 4 октомври, с който прекъсна головата си суша от 20 мача.

През втората част Юве реализра нови два гола, а футболистите на Интер почти не успяха да противодействат на своя противник. Мората бе точен отново в 63-ата минута, след като изчистената от отпраната на Интер топка попадна право в краката му.

В 70-ата минута Интер остана с човек по-малко, след като Мурило получи втория си жълт картон в мача и трябваше принудително да напусне терена. Крайният резултат бе оформен седем минути преди последния съдийски сигнал от Дибала.

Това е първа победа за Ювентус над Интер в турнира за Купата на Италия от февруари 1992 година. „Бианконерите“ могат да се похвалят едва с четири равенства в седемте си мача срещу тима от Милано.