Милан изглежда като почти сигурни първи финалист за Купата на Италия. "Росонерите" взеха победа с 1:0 като гости на третодивизионния Алесандрия в първия мач от предпоследната фаза и само чудо може да ги извади от директния спор за трофея. 

В герой се превърна наскоро завърналият се от контузия Марио Балотели. Нападателят се разписа малко преди почивката, като беше точен от дузпа. Това се случи в 43-та минута. 

Въпреки поне петте шанса за попадение след почивката, "червено-черните" не можаха да стигнат до още един гол, с който още повече да си улеснят задачата за реванша на "Сан Сиро". Такъв им беше отменен в 75-та минута, а автор беше Андреа Поли, но се оказа, че има засада. 

Домакините от Алесандрия въобще не изглеждаха обречени в този двубой и на свой ред също пробваха да затруднят стража на елитния си съперник Кристиан Абиати, но не успяха и така на практика интрига почти не остана. 

Ответният сблъсък на "Джузепе Меаца" ще бъде в началото на март, но победа на третодивизионните аматьори и класиране за финала граничи с фантастиката, но поне някакви минимални надежди все още има за това.