Късен обрат беляза двубоя между Дженоа и Лацио от 24-ия кръг на Серия А. Генуезците губеха с 0:1 до 75-ата минута, но намериха сили и вкараха два гола до края на срещата, за да вземат успеха с 2:1.

След тази загуба Лацио се отдалечи на 4 точки (38 т.) от бленуването 4-то място, даващо право на участие в Шампионската лига. Момчетата на Симоне Индзаги са 7-ми с 38 точки, докато Дженоа е 13-ти с 28 пункта.

Милан Бадел даде преднина на столичани след красива комбинация с Чиро Имобиле. Бадел премина през двама играчи на съперника, пусна пас към Имобиле, той му върна топката, а халфът си освободи пространство за изстрел и даде аванс на Лацио с хубав шут по земя.

15 минути преди последния съдийския сигнал подаване от корнер създаде хаос в полето на Лацио. Там Санабриа се оказа най-ловък и след шут с десния крак изравни.

Дженоа не се задоволи с точката и стигна до пълен обрат в 4-ата минута на добавеното време. 32-годишният ляв бек Доменико Кришито получи пред границата на наказателното поле. Той не се поколеба от купа от играчи пред себе си, а стреля мощно с левия крак. Топката си проправи път и се заби в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио.

Попадението възпламени феновете на "Луиджи Ферарис" и оформи крайното 2:1 за Дженоа.

Дженоа - Лацио 2:1

0:1 Милан Бадел 44'

1:1 Анотонио Санабриа 75'

2:1 Доменико Кришито 94'

Крайни резултати в Серия А:

СПАЛ - Фиорентина 1:4

Удинезе - Киево 1:0

Емполи - Сасуоло 3:0