Наставникът на Фиорентина Стефано Пиоли смята, че неговият тим съвсем резонно е надиграл СПАЛ с 4:1 в срещата им от 24-ия кръг на калчото, която още дълго ще се разисква. Треньорът беше категоричен, че „инцидентите” със системата за видеоарбитраж (ВАР) не отнемат от стойността на успеха.

Победата дойде при странни обстоятелства, защото СПАЛ поведе с 2:1 около четвърт час преди края, ала заради консултация с технологията за предишна ситуация – при която Диас Фелипе препъна Федерико Киеза в собственото си наказателно поле – редовният гол за домакините беше заличен заради назначената дузпа. Оттам нататък гостите нямаха проблем да разгромят съперника.

„Мачът беше много интензивен”, коментира Пиоли. „Ситуацията, при която от 2:1 за СПАЛ се стигна до дузпа за нас, беше решаваща, но така или иначе не заслужавахме към онзи момент да изоставаме в резултата.”

„Момчетата показаха страхотен дух и създадоха много шансове. Забелязват се значителни подобрения, макар че все пак разрешавам и някои грешки на младите ни играчи, за да могат да се учат и развиват.”

Пиоли специално похвали своя нападател Джовани Симеоне, който се появи на смяна и се разписа след контраакция, при която пробяга над половината терен с топката. По този начин аржентинецът сложи край на головата си суша (в Серия А той нямаше попадение от 16 декември насам).

„Джовани е страхотен нападател, който по мое виждане е първи избор, ала трябва да взимам своите решения, а местата са ограничени. Трябва да се справяме успешно като отбор и да гледаме към предстоящите мачове”, каза Пиоли.