Ювентус взе скалповете на някои от най-големите си конкуренти за титлата в Серия А през декември и се очакваше да завърши годината с лека разходка в гостуването на Верона. Но всъщност "старата госпожа" трябваше доста да се изпоти, за да си тръгне с трите точки от Града на романтиката. 

Шампионите надделяха с 3:1, но почти четвърт час преди края резултатът беше 1:1. Блез Матюиди беше дал ранен аванс на "бианконерите", но бившият им играч Мартин Касерес изравни малко след почивката. За да се стигне до късната развръзка с двете попадения на Пауло Дибала и подпечатването на успеха в последния мач за 2017 г. 

Мачът започна като по мед и масло за гостите от Торино. Още в 6-та минута те стигнаха до попадението, което по принцип трябваше да им успокои двубоя срещу един от слабаците в Серия А. 

Тогава Гонсало Игуаин напредна самостоятелно в полето на съперника и от границата на наказателното поле изстреля истински снаряд, който се отби от гредата. Топката дълго се мота, преди да стигне до Блез Матюиди, който я прати в мрежата за 1:0. 

Това наистина успокои играчите на Юве, но явно прекалено много, защото следваха пропуск след пропуск с лека ръка. В 19-та минута Игуаин отново можеше да се разпише, този път от пряк свободен удар, но топката прелетя на сантиметри встрани от вратата. 

Даниеле Верда имаше един от редките шансове за Верона малко преди изтичането на половин час от началото на двубоя, а Игуаин и Щефан Лихтщайнер се късаха да пропускат. Аржентинецът беше близо до гола и в 40-та минута, когато стреля силно от няколко метра пред голлинията, но топката беше избита в корнер в последния момент. 

Така почивката дойде при само един гол аванс за "старата госпожа", а аристократичността пред противниковата врата коства скъпо на момчетата на Масимилиано Алегри четвърт час след подновяването на играта. 

Тогава Матюиди подари една топка с лош пас в собствената половина на бившия играч на "бяло-черните" Мартин Касерес. Уругваецът не се бави много и изстреля снаряд от над 20 метра, който се оплете в мрежата за 1:1 - студен декемврийски душ за шампиона!

По-голямата класа на гостите обаче си каза думата и те скоро отново поведоха. В 73-та минута една хубава атака се разви с пас към Щефан Лихтщайнер отляво в наказателното поле, той върна към непокрития Пауло Дибала и аржентинецът нямаше нужда от покана, за да опъне мрежата за 2:1. 

Този път вече Верона нямаше сили да отвърне и бързо инкасира и още едно попадение, което окончателно сложи точка на спора. То дойде в 78-та минута и беше изработено изцяло от Дибала, който слаломира през цялата защита на "слънцата" и макар и падайки стреля покрай вратаря от наказателното поле, за да оформи крайното 3:1. 

Три минути по-късно всъщност аржентинецът можеше да запише и хеттрик на сметката си, но от пряк свободен удар не успя да преодолее вратаря на Верона, въпреки ювелирното си изпълнение. 

В края и Гонсало Игуаин прати топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада и в крайна сметка повече голове не паднаха. Но това беше напълно достатъчно за Юве да си тръгне с трите точки и да завърши годината с важен успех. 

След тази развръзка "старата госпожа" остава на второто място и на практика е единствен реален конкурент на Наполи за лидерската позиция. Шампионите са с 47 точки, с една по-малко от южняците. Верона пък остава предпоследен с 13 точки, но е само на две от спасителния бряг.