Наполи ще посрещне новата 2018 година като лидер в Серия А, след като спечели с минималното 1:0 гостуването си на Кротоне от 19-ия кръг на италианското първенство.

Българският футболист Александър Тонев остана на резервната скамейка за отбора на Кротоне.

Мачът започна с надмощие за гостите, които можеха да поведат в резултата още в 13-та минута, когато Дрийс Мертенс стреля с глава, но слабо и Кордаш спаси.

Наполи поведе в резултата в 17-та минута, когато Жоржиньо направи двойно подаване с Марек Хамшик, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Кротоне и с плътен диагонален удар вкара топката във вратата на Кордаш. Това бе 117-ият гол за словака с екипа на Наполи.

Лоренцо Инсиние отправи много хубав удар в 35-та минута, но той бе отразен от Кордаш.

Стоян отправи коварен удар в 52-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Пепe Рейна.

Рейна допусна груба грешка в 62-та минута, когато изпрати топката в краката на Марчело Трота, който веднага стреля, но при повторната си намеса испанският вратар бе убедителен и спаси.

Наполи бе близо до това да отбележи втори гол в 63-та минута, когато Лоренцо Инсиние отправи много хубав удар от около 23 метра, но топката срещна напречната греда на вратата на Кордаш. След това топката попадна в Хосе Кайехон, който шутира, но вратарят на Кротоне спаси.

Пепе Рейна спаси удара на Крочата в 77-та минута.

Кордаш направи невероятно двойно спасяване в 88-та минута. Той първо отрази далечния удар на Диавара, а след това и добавката на Кайехон.

С тази победа Наполи стана зимен шампион в Серия А. Неаполитанците са недостижим лидер в класирането след преполовяването на шампионата с 48 точки, докато Кротоне е в зоната на изпадащите с 15 точки.