Фиорентина и Милан завършиха при равенство 1:1 в мач от 30-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Дженаро Гатузо не успяха да запишат втора поредна победа след триумфа над Интер за Купата на Италия, а дори можеше и да загубят. Джовани Симеоне откри резултата в 71-ата минута на срещата. “Виолетовите” обаче удържаха аванса си за съвсем кратко време, като в 74-ата минута Хакан Чалханоглу спаси “росонерите” от трето поредно поражение в първенството.

Така съперникът на Лудогорец в Лига Европа добави една точка към актива си и в момента се намира на 9-ото място в класирането. Фиорентина пък e на 8-ото място с 27.

Двата гола паднаха в самия край на двубоя. В 71-ата минута Кристиано Бираги нахлу отляво и центрира в наказателното поле, където Джовани Симеоне се хвърли самоотвержено, за да засече с глава. Футболистът на “виолетовите” заби топката право в мрежата на безпомощния Джанлуиджи Донарума.

Само три минути бяха нужни на “червено-черните” да възобновят равенството. Сусо проби отдясно и успя да стреля, но топката бе избита от Марко Спортиело. При добавката Хакан Чалханоглу не сбърка, пращайки кълбото право в горния десен ъгъл.