Старши треньорът на Наполи Дженаро Гатузо заяви, че е доволен от отбора след класирането за финала за Купата на Италия. Наполи завърши 1:1 с Интер в реванша, но след успеха с 1:0 в първия мач ще спори за трофея с Ювентус на 17 юни в Рим.

"На финала ще се срещнем с Ювентус. Знаем, че без страхотно представяне не можем да спечелим трофея", каза Гатузо пред италианските медии.

"Имаме много качествен екип. Срещу Интер опитахме да действаме възможно най-агресивно. Когато ние сме пресирани, знаем как да се справим. Играчите вярват, работят седмици наред и отдават всички сили. Можем да постигнем сериозни резултати, ако се защитаваме и атакуваме в съответствие с плана", добави Гатузо.

За двата тима това беше първи мач след тримесечна пауза заради пандемията от коронавирус.

"Днес не беше лесно след 95 дни. Всичко беше странно. И служителите, и играчите се справиха добре, за да се случи всичко тази вечер. Всичко се промени, дори идването на стадиона е различно. Запазването на разстояние не е лесно. Но това е почит към хилядите хора, които ни напуснаха", каза Гатузо, визирайки че от COVID-19 в Италия починаха близо 35 хиляди души.

Италианската футболна федерация обяви, че в началото на мачовете от италианското първенство, които ще се подновят на 20 юни, ще се спазва едноминутно мълчание в памет на жертвите на COVID-19.