Фиорентина най-после прекъсна серията от три мача без победа. "Виолетовите" взеха гостуването си на последния в класирането Киево след голов трилър за 4:3 и отново поглеждат към място в зона Европа на класирането на Серия А. 

Луис Муриел и Марко Бенаси отбелязаха за гостите преди почивката, а Мариуш Степински намали. Бенаси получи червен картон от гостите час след началото и веднага след това Серджо Пелисиер изравни от дузпа, което уж предвещаваше драматични моменти за Фиорентина. 

Но на сцената в края на мача излезе Федерико Киеза, който наниза две попадения, като между двете му попадения Пелисиер изпусна дузпа. В края Филип Джорджевич само оформи крайния резултат и сложи точка на головото зрелище. 

Гостите откриха резултата след само четири минути игра. При една продължителна атака топката стигна до Луис Муриел встрани от вратата отдясно и той с мощен изстрел под гредата препарира вратаря на "летящите магарета". 

Десет минути след това попадение Мариуш Степински тресна гредата за състава на домакините, Албан Лафонт направи детинска грешка и позволи на Емануеле Джакерини да прати топката в мрежата. Но реферите не зачетоха попадението, след като изгледаха повторенията на ВАР. 

А в 26-та минута гостите вече водеха с 2:0. Тогава Джовани Симеоне проби до аутлинията и намери на изгодна позиция Марко Бенаси, който с разстрелващ изстрел щеше да скъса мрежата за 2:0. Но това не беше всичко в наситеното с положения първо полувреме. 

В 38-та минута Киево се върна в мача с пълна сила. Тогава Фабио Депаоли центрира страхотно и качи топката на главата на Мариуш Степински, който стреля безпощадно с глава и не остави шансове на вратаря за 1:2. В края на полувремето Депаоли за малко да изравни, но ударът му мина на сантиметри встрани от дясната греда. 

Драмата се развихри в пълна степен след почивката. Час след началото на двубоя Марко Бенаси игра с ръка в наказателното поле и беше изгонен, а от 11-те метра Серджо Пелисиер се разписа за 2:2. Всички очакваха това да пречупи Фиорентина, но напротив, защото тогава на сцената излезе Федерико Киеза. 

Синът на Енрико Киеза за малко щеше да строши напречната греда в 66-та минута, но това беше само намек какво очаква "летящите магарета" от негова страна по-нататък. Той отново даде аванс на "виолетовите" в 79-та минута, когато с перфектен пас беше изведен сам срещу вратаря и с невероятен завършващ удар направи 3:2. 

Малко след това Луис Муриел можеше да реши всичко, но ударът му срещна дясната греда. И така дойде най-драматичният момент в мача. В 85-та минута Киево получи и втора дузпа за игра с ръка, но този път нервите на ветерана Пелисиер не издържаха и вратарят Албан Лафонт спаси. 

За да приключи всичко в ответната атака. Тогава Жерсон изведе по перфектен начин Федерико Киеза, който овладя страхотно и с прецизен удар на практика сложи точка на спора, правейки 4:2. Но това не беше всичко в това голово зрелище. 

В последната минута на редовното време Фабио Депаоли изведе със страхотен пас Филип Джорджевич на голова позиция и сърбинът не сбърка, оформяйки крайното 3:4. До края на мача Киево не сътвори чиста голова позиция и всичко приключи. 

С;ед тази развръзка Фиорентина има вече 30 точки на деветата позиция, само на три зад Рома, който е последен в Зона Европа към момента. Киево е последен в класирането с 8 точки и изпадането в Серия Б изглежда все по-вероятно.