Фиорентина определено е сред активните участници на зимния трансферен пазар. Според медиите в Италия клубът е успял да уреди втори значим трансфер, като този път изпревари Интер за таланта от Емполи Хамед Траоре.

Само преди дни „виолетовите” неочаквано надвиха другия милански гранд – Милан в битката за подписа на острието Луис Муриел. Колумбийският футболист, който доскоро защитаваше цветовете на Севиля, избра офертата на флорентинци, макар че имаше аналогично като финансови условия предложение от „росонерите”.

Колкото до случая с 18-годишния Траоре, както се очакваше, той ще смени клубната си принадлежност още по средата на своя дебютен сезон в Серия А. Младокът навъртя цели 16 участия в Емполи и макар да се отчете само с 1 асистенция, талантът му е безспорен.

Дълго време се говореше, че Интер е големият фаворит на този фронт, ала изглежда Фиорентина е действал по-бързо и по-решително. Трансферният гуру Джанлука Ди Марцио твърди, че „виолетовите” ще платят 12 милиона евро за котдивоареца, а в добавка ще изпратят своя млад талант Душан Влахович под наем до края на кампания 2018/2019.