Емполи продължава да изживява истинска приказка в битката за оцеляване. "Адзурите" взеха у дома успеха над летящия високо Торино, който с поражението си на "Стадио Карло Кастелани" на практика се прости с шансовете си за Европа. 

Домакините съсипаха опонента си с 4:1 и с третата си поредна победа вече изплуваха над чертата. Африйе Акуа отбеляза единственото попадение преди почивката, а Яго Фалке изравни за "биковете" в началото на втората част.

Но това не отказа Емполи, който наниза две бързи попадения между 65-та и 70-та минути черз Матео Бриги и Джовани ди Лоренцо, за да мечтае за спасението. В края топреализаторът Франческо Капуто оформи крайния резултат.  

Гостите започнаха по-активно, но Армандо Идзо и Суалихо Мейте направиха страхотни пропуски. И късметът покри Торо в 9-та минута, когато реферът на мача подмина игра с ръка в наказателното поле на негов футболист и не отсъди дузпа. 

Постепенно домакините изравниха играта и успяха да стигнат до преднина в 26-та минута. Тогава една грешка в защитата при изчистване на топката позволи на Марко Паяц да напредне пред наказателното поле и да подаде на непокрития Африйе Акуа, който с удар от първо докосване прониза стража на съперника за 1:0. 

Между 35-та и 36-та минути "биковете" пропиляха два страхотни шанса да изравнят чзре Андреа Белоти. Първо ударът му от наказателното поле беше избит от вратаря, а в следващия му изстрел топката прелетя на сантиметри от гредата, след като би с глава. 

Точно преди почивката Белоти тресна и гредата, като така тимът му се оттгели на почивка с изоставане в резултата. Но само десет минути след подновяването на играта Яго Фалке изравни. Тогава Андреа Белоти се реабилитира за пропуските си и намери съотборника си на изгодна позиция и той прониза мрежата за 1:1. 

Но домакините не преклониха глави, напротив. Те поведоха отново в 65-та минута след малка доза късмет. Тогава удар на Диего Фариас не беше изчистен прецизно от защитник на Торо, който я постави на крака на Матео Бриги и той вкара за 2:1. 

Само пет минути по-късно всичко приключи. Тогава центриране на Паяц прехвърли защитата на гостите и топката стигна на далечната греда за Джовани ди Лоренцо, който без проблем финтира защитник и с мощен шут прониза мрежата за 3:1 от близка дистанция. 

Остана време и за четвърто попадение в мрежата на нещастните "бикове". То дойде в 89-та минута, когато топреализаторът на Емполи Франческо Капуто се разписа за 4:1 след асистенция на Диего Фариас и сложи точка на спора. 

Така отборът на домакините събра 38 точки и изпревари с една Дженоа, който остава под чертата на изпадащите. Победа в последния кръг над Интер на "Сан Сиро" ще подпечата оставането на "адзурите". Торино остава седми с 60 точки и само чудо може да го вкара в Топ 6 в последния кръг.