Лацио се възползва по превъзходен начин от грешката на Наполи в събота вечер и продължава да се бори за място в Топ 3 и участие в Шампионската лига следващия сезон. "Орлите" надделяха трудно над Удинезе с 1:0 в мача си от 26-ия кръг на Серия А. 

В герой се превърна нападателят Чиро Имобиле, който реализира единственото попадение, малко повече от четвърт час преди края. Той беше точен от дузпа, дадена за игра с ръка на противник. 

Мачът започна двуостро, като в самото начало и двата тима имаха възможности да открият резултата. Но Сирил Теро пропусна за Удинезе в началото, а Марко Пароло тресна гредата за Лацио в 13-та минута. 

В крайна сметка до почивката нямаше попадения, въпреки добрите шансове и развръзката остана за втората част. Сирил Теро и Якуб Янкто изпуснаха невероятни шансове за "фриуланите" до 70-та минута и впоследствие бяха наказани. 

В 72-та минута Али Аднан игра с ръка при едно центриране в наказателното поле и реферът даде дузпа. От 11-те метра Чиро Имобиле беше безкомпромисен и откри резултата. Това се оказа и единственото попадение в този мач. 

Така Лацио събра 50 точки в актива си и е само на четири зад третия Наполи. Удинезе е в долната половина на таблицата със своите 29, но е твърде далеч от опасната зона и не е застрашен от изпадане. 

Това нещо обаче не може да се каже за Кротоне на Александър Тонев. Новакът в елита се запъти с огромни крачки отново към Серия Б, след като падна с 1:2 у дома от един от преките конкуренти Каляри и вече само на теория може да се спаси. 

Българският национал не игра заради травма, а Кротоне само може да съжалява за този развой, защото поведе в 10-та минута чрез Стоян, но допусна пълен обрат след попаденията на Жоао Педро в 32-та и Марко Бориело в 69-та минути. 

Ето и всички резултати от ранните мачове в Италия от неделя: 

Палермо - Сампдория 1:1

Киево - Пескара 2:0

Кротоне - Каляри 1:2

Дженоа - Болоня 1:1

Лацио - Удинезе 1:0

Сасуоло - Милан 0:1