Ювентус пропусна да направи огромна крачка към спечелването на рекордната шеста поредна титла на Италия. "Старата госпожа" стигна само до равенство 1:1 в градското дерби с Торино на своя стадион, но то определено се усеща като победа за "черно-белите". 

А именно защото "биковете" водеха на негостоприемния за тях стадион до последните секунди на двубоя след истински шедьовър на Адем Ляич от пряк свободен удар, но в заключителните моменти Гонсало Игуаин нанесе смъртоносния си удар и подсигури точката за Юве.

Домакините получиха сериозно предимство да играят повече от половин час с човек повече заради много спорен втори жълт картон на Африе Акуа в 57-та минута, но дори и това не им помогна за пълен обрат, а само за частичен и празненствата за скудетото са отложени с още малко.  

Иначе мачът предложи емоции от самото начало. В първите минути инициативата нормално беше за "бианконерите", които имаха няколко ранни шанса да открият резултата. Най-чистият от тях дойде в 15-та минута. 

Тогава Мехди Бенатиа стреля мощно с глава след центриране от корнер, но топката се отклони от напречната греда. При добавката Леонардо Бонучи можеше да се разпише, но стреля високо над вратата. 

Последваха още няколко интересни ситуации пред Джо Харт, но Марио Манджукич, Хуан Куадрадо и Пауло Дибала не можаха да преодолеят стабилния в този мач английски национал. Андреа Белоти пък пропиля един от редките шансове за Торо в тези минути. 

Точно преди почивката Юве имаше още един шанс да открие, когато в 43-та минута Пауло Дибала стреля зверски от границата на наказателното поле, но мощният му шут беше избит великолепно от Джо Харт и статуквото се запази. 

Малко след подновяването на играта Торино нанесе своя удар. В 52-та минута "биковете" получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра пред вратата на противника. Адем Ляич застана зад топката и феноменалното му изпълнение се оплете в мрежата след лек флирт с напречната греда. Нето беше безпомощен. 

Пет минути след това дойде и най-спорният момент в мача. Тогава Африе Акуа влезе остро в краката на Манджукич, но категорично игра с топката. Реферът обаче прецени да му даде втори жълт картон и да го изгони. Единственото обяснение е да е преценил, че влизането му е достатъчно опасно. 

Това решение отприщи бурен гняв в щаба на Торо. Играчите и треньорите масово протестираха, а Синиша Михайлович нахлу на терена да търси обяснение от арбитрите и логично беше изгонен. 

След този момент "червено-черните" тръгнаха мощно напред, а съперникът им се прибра в отбрана, за да пази крехкия си аванс. В 69-та минута Сами Кедира направи пропуска на вечерта, когато от непосредствена близост прати топката високо над вратата. 

Положенията и ударите към Джо Харт продължиха с безмилостна методичност и след това, но английският страж храбро се справяше с всичко пред себе си. Игуаин се пльосна в търсене на дузпа, но не получи такава, но и не получи картон за симулациите си. 

Колкото и обаче да беше феноменален в изявите си, дори и Харт капитулира в 92-та минута. Тогава именно Игуаин стреля смъртоносно към вратата му, макар да имаше защитници на гърба си и оформи крайното 1:1. 

След този развой Ювентус събра 85 точки, като е с осем повече пред втория Наполи три кръга преди края. Но пък третият Рома е с 10 по-малко, като все още не е изиграл двубоя си от 35-ия кръг с Милан и може да намали изоставането си на седем пункта от лидера, ако победи. Торо пък доиграва сезона с актива си от 50 точки и няма за какво да се бори.