Дерби дела Моле, известно още като Торинското дерби ще бъде със съдбоносно значение през този сезон. Ювентус се изправя срещу Торино в сблъсъка от 35-ия кръг на Серия А. При успех „бианконерите“ ще ликуват за шеста поредна година със скудетото. Победа за „Старата госпожа“ в дерби дела Моле ще означава, че воденият от Масимилиано Алегри тим ще подпечата три кръга предсрочно шампионската титла.

Дерби дела Моле е най-старото футболно дерби в Италия. Първият мач е изигран на 13 януари 1907 г.

Ювентус се изправя срещу Торино в 144-то дерби между двата отбора. „Бианконерите“ са непобедими в последните си 10 срещи срещу „биковете“. Не само това, но „Старата госпожа“ има осем победи в последните десет мача, като последните пет двубоя между двата отбора са завършвали с успех за Ювентус.

Последната победа на Торино е през далечната 1995 година. В герой за „биковете“ в онази вечер се превръща Руджиеро Рицители със своите две попадения за успеха с 2:1.

Воденият от Масимилиано Алегри отбор е спечелил 39 от възможните 42 в последните си мачове. Единствената грешка на „бианконерите“ бе в последния кръг при равенството 2:2 като гост на Аталанта. За последно Джанлуиджи Буфон бе допуснал два гола в един мач през април 2015 година в мача срещу Фиорентина.

Торино се намира в добър период от сезона. Отборът не познава вкуса на загубата в последните шест мача, в които е записал 2 победи и 4 равенства.

Погледите ще бъдат вперени в атаките на двата отбора. За Ювентус ще блестят Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, докато Андреа Белоти ще бъде познатият лидер на Торино. Битката за голмайсторския приз е повече от оспорван. Пипита е с 23 отбелязани попадения, докато Петела е лидер със своите 25 гола от началото на сезона. Много е вероятно обаче Алегри да даде почивка на Игуаин и да го остави на резервната скамейка, за да може аржентинецът да се възстанови за полуфиналния мач реванш срещу Монако.

Алегри вече обяви, че ще има големи изненади в неговия състав. Джанлуиджи Буфон със сигурност ще отстъпи място на Нето. Хуан Куадрадо и Стефано Стураро се очаква да намерят място в титулярния състав на „бианконерите“.

Ювентус се намира в серия от 33 поредни домакински победи през този сезон.

Любопитен факт е, че Ювентус е спечелил всичките си 20 мача, в които Марио Манджукич е отбелязал гол за тима.