Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини изрази задоволството си от победата с 2:0 като гост на Монако в първия полуфинален мач от Шампионската лига, като изтъкна и заслугата на вратаря Джанлуиджи Буфон за позитивния резултат.

Италианският гранд стигна до успеха с два гола на Гонсало Игуаин след асистенции на Дани Алвеш.

"2:0 като гост е отличен резултат. Щастливи сме, но можем да играем още до-добре. Отборът може да подобри представянето си в защита и да създава повече положения за великолепните ни нападатели. Поздравления за Дани Алвеш и Игуаин. Допуснахме няколко ситуации пред нашата врата, но Джиджи (Буфон) беше на висота. Искаме да се класираме на финал, а в него ще подходим по друг начин, а не както преди две години (б.а. 1:3 от Барселона). След поражението тогава с всеки ден ставаме все по-силни", коментира Киелини.

39-годишният вратар Джанлуиджи Буфон продължи блестящата си серия в Шампионската лига и вече не е допуснал гол в 621 поредни минути.

"Във всеки мач искам да покажа, че заслужавам да бъда на терена, въпреки възрастта ми. Работя здраво всеки ден за това. Искам, когато реша да се откажа, на хората да им бъде мъчно, че повече няма да играя. Не следя статистиките, но се старая винаги да бъда готов, когато отборът се нуждае от моята помощ", каза Буфон.

"Изиграхме страхотен мач срещу Монако, точно по начина, по който трябваше, за да оцелеем срещу съперник със страхотна атака. Трябва да подходим много внимателно и към реванша, за да не възникнат проблеми. Всеки ден тренираме, за да станем по-добри. Нямаме много време между мачовете, но се стараем да го използваме максимално добре", допълни той./БТА