Феновете на Киево най-после могат да празнуват. След близо три месеца те видяха отбора си отново да побеждава в Серия А. Жертвата на "летящите магарета" беше Каляри на "Бентегоди", а резултатът беше 2:1 в тяхна полза. 

Така тимът от Верона сложи край на ужасяващата серия от 10 мача без победа в Серия А, като от тези двубои цели осем бяха загуби. А като добавим и отпадането от Верона за Купата още през ноември, серията набъбва на 11 срещи във всички турнири. 

За тази развръзка в мача с Каляри обаче феновете на домакините трябваше да чакат доста дълго. След постни първи 75 минути, в които чистите положения се брояха на пръстите на едната ръка, пред двете врати изведнъж завря и закипя. 

Първо в 75-та минута Емануеле Джакерини откри резултата в полза на веронци с перфектно изпълнен пряк свободен удар. А само две минути след това звездата Роберто Инглезе прониза вратаря Алесио Саньо след страхотен самостоятелен пробив с мощен удар в долния десен ъгъл за 2:0. 

И тъкмо когато феновете на Киево предвкусваха лесна победа, интригата се върна с пълна сила. В 82-та минута Леонардо Паволети засече с глава перфектно центриране от фланга и прати топката до дясната греда, за да намали на 1:2. 

Последваха обаче безплодни минути до края на мача и "летящите магарета" удържаха крехкия си аванс, за да се поздравят в крайна сметка с трите точки. Така те вече имат 25, с колкото е и днешният им съперник, като и двата тима са на комфортна дистанция от опасната зона. Засега последен в нея е СПАЛ със 17 точки.