Милан потрепери, но не допусна издънка срещу Каляри в мача от 21-ия кръг на Серия А. Момчетата на Дженаро Гатузо осъществиха пълен обрат като гости и грабнаха трите точки от срещата. Двата тима завършиха с човек по-малко срещата, след като Рикардо Родригес бе изгонен в 80-ата минута с втори жълт карто, а 8 минути по-късно Николо Барела последва съдбата му. Всички голове паднаха през първото полувреме. Домакините откриха резултата рано-рано, в 8-ата минута на срещата, с гол на Николо Барела. Франк Кеси изравни от дузпа в 36-ата, а след това реализира победното попадение в  42-ата минута на срещата. 

Така съперникът на Лудогорец в Лига Европа се изкачи на 7-ата позиция в Серия А и вече има в актива си 31 точки. Лидер към момента е Наполи с 54. Каляри остава 16-и с 20 точки. 

Домакините откриха резултата още в 8-ата минута на срещата. Артур Йонита напредна в центъра и пусна вдясно към Николо Барела, който преодоля вратаря Джанлуиджи Донарума с брилянтен удар в долния десен ъгъл.

Милан се върна в мача след гол от дузпа в 36-ата минута. Никола Калинич получи топката на границата на малкото наказателно поле и опита да намери пространство, за да стреля. След съприкосновение със защитника на Каляри Лука Капители, Калинич се строполи на тревата, а главният рефер Марко Гуида не се поколеба да покаже „бялата точка”. Франк Кеси пък бе точен от 11-метровия наказателен удар.

Три минути преди края на редовните 45 минути отново Кеси сътвори пълен обрат в срещата. Давиде Калабрия опита да центрира в наказателното. Топката рикошира във футболист на домакините и се озова в Калинич, който отлично видя свободния Кеси, който отблизо не пропусна да порази вратата на Каляри за втори път.

В 53-ата Джакомо Бонавентура имаше добра възможност, стреляйки от далечно разстояние. Ударът му беше насочен към левия ъгъл, но Алесио Крагно внимаваше и се намеси спокойно.

"Росонерите" останаха с човек по-малко в 80-ата минута. Паоло Фараго напредна отдясно, но бе спрян от Рикардо Родригес. Главният съдия обаче видя непозволено действие спряма Фараго и даде втори жълт, съответно червен картон на футболиста на "червено-черните".

Две минути преди края на редовните 90 минути пък Николо Барела също напусна терена, след като и той получи втори жълт картон за нарушение срещу Артур Йонита.