В началото на месеца Милан стана за смях, след като допусна тоталният аутсайдер Беневенто да вземе историческата си първа точка в Серия А срещу него. Е, сега има отбор, който стана за по-голям резил от "росонерите". 

Киево ще остане в историята като първият тим, който пада от скромното отборче в италианския елит. Това се случи за радост на феновете на "Стадио Чиро Вигорито", а въпреки ужасната форма на любимците им, те бяха напълнили съоръжението почти докрай. 

Големият герой за Беневенто завинаги ще се казва Масимо Кода. Именно той отбеляза единственото попадение за историческия успех с 1:0 и след като храбрите му съотборници го устискаха до края, взеха трите точки за първи път от 19 кръга насам. 

В интерес на истината, домакините бяха далеч по-настъпателни в мача и съвсем закономерно извоюваха успеха си. Макар да страдаха цял полусезон за него, те явно бяха навити докрай да спечелят и го направиха. 

Макар че първият шанс в мача беше за "летящите магарета" от Верона. В 6-та минута ветеранът Серджо Пелисиер се озова на голова позиция в наказателното поле, но ударът му не затрудни вратаря и той улови. 

Масимо Кода и Кристиано Ломбарди пропуснаха шансове за Беневенто да открие резултата, а най-чистото положение за новаците пропиля Виторио Париджини в 38-та минута, когато ударът му от изгодна позиция беше отразен от вратаря. 

Така почивката дойде без попадения, а развръзката дойде след нея. Домакините продължиха да играят настъпателно и това им се отплати в средата на втората част. В 64-та минута след един корнер топката беше изчистена към Марко д'Алесандро и той центрира във вратарското поле за Масимо Кода. Ударът му с глава беше слаб, но неспасяем за вратаря - 1:0. 

Стадионът избухна, а феновете предвкусваха момента за историята. До края на мача Беневенто се прибра в половината си, а Киево атакуваше импотентно. Мануел Пучарели и Бощян Цезар не успяха да се справят с храбрите опълченци от състава на домакините и така те взеха историческите три точки. 

Те обаче едва ли ще им помогнат особено в битката за оцеляване. Беневенто има скромните четири точици и е безнадеждно залепен на дъното, на цели 12 точки от спасителния бряг. Киево пък е с 21 точки в средата на таблицата, но опасната зона изглежда застрашително близо.