Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо отново се заяде с Рома след спечелването на Купата на Италия след успеха с 1:0. Според Специалния в Рома „си загубиха умовете”. Освен това специалистът за пореден път призна, че е възможно да напусне Италия.

„Беше тежко от началните минути, тъй като да губиш играч по този начин е лош знак”, обясни Моуриньо, относно ранните травми на Уесли Снайдер и Иван Кордоба.

„За 90 минути играхме агресивно, интензивно и не особено красиво, но има много мачове, в които Интер играе така. Вкарахме и оттам контролирахме играта. Дадохме някои шансове, но Жулио Сезар бе страхотен да ни задържи напред в резултата, а на контра бяхме близо до втори гол”, анализира португалецът.

В последните минути на мача Франческо Тоти получи червен картон за ужасяващо нарушение срещу Марио Балотели, а след мача също имаше сблъсъци между футболисти.

„Рома загубиха своите умове, когато осъзнаха, че нямат шанс да се върнат в мача, а Тоти особени си загуби ума в края. В този момент, мачът бе приключил”.

Моуриньо не пропусна да спомене възможния требъл, който неговият отбор може да спечели при успех в първенството и на финала в Шампионската лига. „За разлика от победата на Барселона, няма да искам от феновете да чакат отбора на летището. Тези хора се нуждаят от почивка!”

„Сега има още три мача, в които може да спечелим други два трофея. Видяхме, че отборът дава всичко от себе си до края. Ще продължим да се борим до последната минута за тези мечти”.

„Както казах в Барселона, искам това да бъде мечта за нашия отбор, а не обсебване за нас и нашите фенове”.

Относно бъдещето си, Моуриньо сподели: „Днес мога да кажа, че съм печелил всеки трофей в португалския, английския и италианския футбол. Не е лошо. Интер се промени и направи огромна стъпка напред. Треньорите и играчите могат да се сменят, но клубът направи тази крачка”.

„Дали има шанс да остана? Да, разбира се”, завърши Специалния.