Президентът на Интер Милано Масимо Морати заяви, че старши треньорът на италианския гранд Джан Пиеро Гасперини остава на поста си, въпреки слабите резултати през новата кампания.

Нерадзурите загубиха първия мач в Серия А през сезон 2011-2012, а след това претърпяха поражение 0:1 у дома в срещата груповата фаза на Шампионската лига срещу турския Трабзонспор.

В предстоящия уикенд европейският шампион за 2011 година ще домакинства на Рома и ще има шанс да прекъсне поредицата си от 3 загуби в 3-те си официални мача във всички турнири от началото на сезона насам.

„Ако започнем да говорим за промени, за треньорите и футболистите ще бъде много трудно да работят“, заяви Морати, който е известен като един от най-търпеливите президенти в света на футбола.

„В момента мисля, че въпросът е да изчакаме, защото тактиката на отбора бе променена. Дали трябва да играем с четирима в защита? Да“, заяви още босът на нерадзурите.

С идването си в Интер Гасперини се опита да наложи схема на игра със само трима бранители - 3-4-3, но сега се върна към далеч по-традиционната 4-3-3.

Гасперини е третият старши треньор на клуба от Милано след напускането на Жозе Моуриньо през лятото на 2011 година. Според медиите в Италия Интер ще направи треньорска смяна при евентуално равенство или загуба срещу Рома през уикенда.