Старши треньорът на Интер Пиеро Гасперини сподели, че шокиращата загуба с 0:1 от Трабзонспор няма да повлияе на неговия отбор. Това е трета загуба за „нерадзурите” от три мача от началото на сезона след пораженията от Милан за Суперкупата на Италия и от Палермо в Серия А. Според Гасперини обаче неговият отбор ще намери сили да реагира на трудната ситуация.

„Парадоксално, тази загуба може да доведе до реакция. Сезонът едва започна и ще намерим сили да реагираме”, заяви Гасперини.

„Много бе казано за тактиката, много е опростено да говорим за футбола по този начин. Този мач бе по-добър (от този с Палермо б.р.) в някои аспекти, но резултатът е това, което има значение, а той бе лош”.

Президентът на Интер Масимо Морати публично разкритикува Гасперини за системата му 3-4-3 и 53-годишният специалист реши да заложи на четирима защитници в мача с турския тим.

Специалистът обаче отрече Морати да се намесва в работата му. „Историята за това, че имам натиск от президента Морати не е вярна. Той винаги ме подкрепя. Ние дискутираме неща, но не го изкарвайте като нещо, което не е”.