Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела отправи поредния упрек към тифозите на тима и заяви, че е готов да брани отбора си до последно.

В момента взаимоотношенията между треньора и феновете не са цветущи, след като последните си позволиха да освиркват тима при домакинската загуба от Севиля с 0:2, която подпечата отпадането в полуфиналите на Лига Европа. Още тогава Монтела изрази недоумението си от реакциите по трибуните и заяви, че момчетата му са положили достатъчно усилия, за да не получават подобно отношение.

„Не мисля, че този тим заслужава да бъде охулван“, коментира Монтела преди утрешния шампионатен мач от 36-ия кръг на Серия А срещу последния Парма. „Те могат да бъдат обиждани и освирквани, но аз ще браня този колектив. Моите момчета заслужават да бъдат защитавани и съм готов да тръгна срещу целия град, ако се наложи.“

„Това, което най-много ме подразни в четвъртък, бе да виждам как феновете осмиват футболистите, а това наистина ги нарани. Феновете във Флоренция бяха с нас в течение на три години, затова ще бъде контрапродуктивно, ако сего започнем такива неща.“

„Откакто съм се захванал с футбол, никога не съм виждал подобна реакция към отбор, постигнал резултати като нашите. По трибуните имаше аплодисменти, щом топката бе у нас, а пропуснатата дузпа бе отбелязана с мексиканска вълна. Феновете и медиите се опитаха да ни убедят, че нещо не сме разбрали, така че можем да кажем, че някой на стадиона е имал грешно поведение. Ако вашият син се опита да направи нещо над възможностите си и се повали, вие не му се подигравате. Надявам се утре феновете да ни подкрепят“, допълни Монтела.