Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела не упрекна феновете, че освиркаха отбора след днешното поражение у дома с 1:3 от борещия се оцеляване Каляри.

Загубата слага сериозен прът в колелата на „виолетовите“, които все още гонят място в евротурнирите през следващия сезон. Засега те са на точка зад 5-и Сампдория, който в неделната вечер гостува на Наполи.

„Днес ни липсваше малко нервозна енергия. Четвъртфиналът в Лига Европа от четвъртък ни изцеди и не можем да си позволим да играем по такъв начин“, коментира Монтела.

„Отборът се труди здраво, макар и в погрешна насока, обаче не успяхме да запазим концентрацията и устрема си. Сега ще ни стане много по-трудно да браним 6-ото място и да се класираме за Европа. Една победа щеше да бъде много важна, но трябва да приемем загубата и да не губим увереност. Трябва да се успокоим, защото можем и много по-добре.“

„Освиркванията? Този път ги заслужихме. Не играхме добре. Ще се опитаме да ги превърнем в аплодисменти следващия път. Практикуваме такъв стил футбол, че трябва да държим топката и да сме фокусирани през цялото време. Може би трябваше да очаквам това, но този път нямаше как да играем по-различно от показаното“, добави Монтела.