Борещият се оцеляването си в Серия А Каляри постигна много важна победа с 3:1 като гост на Фиорентина в 32-ия кръг. Сардинци прекъснаха поредица от четири поредни шампионатни загуби и излязоха първи под чертата, докато „виолетовите“ са на път да се простят с участие в европейските клубни турнири догодина.

Поражението беше трето поред за тях в калчото и отваря възможност пред петия в подреждането Сампдория да увеличи преднината си пред момчетата на Винченцо Монтела.

Те влязоха по ужасен начин в срещата на „Артемио Франки“, като допуснаха попадение още в 7-ата минута. Каляри отправи серия от удари, преди Диего Фариас да догони отскочилата топка отдясно и да центрира точно пред вратарското поле. Там Дуйе Чоп беше на точното място и засече в близкия долен ъгъл.

Хърватинът удвои преднината на тима си в 59-ата минута след ново добро взаимодействие с Фариас. Бразилецът остави за съотборника си с техничен пас зад гърба, а таранът се вряза в наказателното поле и с нисък удар по диагонала отчая Норберто Нето.

Фиорентина върна интригата в 74-ата минута, когато Хуан Варгас блесна с извеждащо подаване за Алберто Джилардино и опитният нападател нямаше проблеми да намали.

Всичко приключи в третата минута от даденото продължение, когато Фариас ознаменува отличния си мач с красив гол и окончателно прекърши надеждите на домакините. Бразилецът се разписа с хубав изстрел от границата на наказателното поле, който остави Нето без шансове да реагира.

Така Каляри излезе 18-и с 24 точки, като изостава със 7 от намиращия се пред себе си тим на Аталанта. Фиорентина пък остава шести с 49 пункта, а Сампдория ги води с точка на петата позиция.