Фиорентина победи и надигра Динамо Киев с 2:0 в реванша и с общото 3:1 се класира за полуфиналите. Червен картон в края на първата част на Ленс от Динамо помогна на италианците.

Още в 6-ата минута топката попадна във вратата на Динамо Киев, но съдията бе вдигнал флага си засада и гол за Фиорентина не бе зачетен.

Натискът на „виолетовите“ в тези минути бе изключително силен. Веднъж напречната греда спаси украинците от гол след удар на Салах, а вратарят Шовсковски бе принуден да се мята като риба в рамката на вратата си. Динамовци с мъка напускаха дори собственото си наказателно поле.

След 25-ата минута киевчани все пак успяха да изнесат играта малко по-напред и да пробват на свой ред атаки.

Пет минути преди края на първото полувреме Джърмейн Ленс от Динамо опита да хитрува, но получи втори жълт картон и бе изгонен. Фиорентина веднага се възползва от численото си превъзходство и чрез Марио Гомес откри в 43-ата минута – 1:0.

Италианците не спряха да търсят окончателно приключване на спора и още в 47-ата минута на втората част отново гредата спаси вратата на Динамо след удар на Салах и опит на защитник да избие.

Нова добра възможност се откри пред Хоакин, но испанецът отблизо не можа да намери вратата на Динамо.

Нова намеса на Шовковски пък предотврати втори гол във вратата му. Той обаче падна в добавеното време на мача, когато Варгас фиксира крайното 2:0 за Фиорентина.