Милан ще бъде продаден на Разпети Петък

Силвио Берлускони източник: Gulliver/GettyImages

Силвио Берлускони източник: Gulliver/GettyImages

Сагата по продажбата на Милан ще приключи навръх един от най-тъжните дни за християните - Разпети Петък. На 14 април трябва да бъдат подписани официално всички документи и сделката да стане факт. 

Така цялата транзакция, която се проточва вече една година, най-после ще бъде финализирана. За да се случи това, до понеделник китайският консорциум трябва да преведе последната част от капарото в понеделник, 13 март. То е в размер на 100 млн. евро. 

Според "Кориере дела Сера", предводителят на групата инвеститори Ли Йонхон е дал уверения, че парите са чисти и не са следствие на тъмни сделки, като е уверил, че в понеделник ще бъдат по сметките на компанията-собственик на акциите "Фининвест". 

Така предплатената сума за 99.93% от собствеността на "росонерите" ще стигне предварително договорените 300 млн. евро. Цялата сума трябва да стигне 520 млн. евро, но сроковете за това са сравнително далеч в бъдещето. 

Ако всичко с плащанията е наред, на Разпети Петък ще се проведе Общото събрание на акционерите на "червено-черните", на което официално ще бъде предадена собствеността на китайския консорциум. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Милан Силвио Берлускони Италия Серия А

Италия