Собственикът на Милан Силвио Берлускони със сигурност ще се раздели с контролния си пакет акции, въпреки че сделката с китайските бизнесмени от "Сино Европа Спортс" изглежда се разсъхна. 

Азиатците трябваше да преведат последната вноска по сметките на Берлускони до 3 март, за да придобият 99.93% от акциите на "росонерите". Но те не го направиха и поискаха отсрочка, която все пак бившият премиер на Италия им даде. 

Берлускони не се тревожи за сделката с китайците

Но ако и тогава не успеят да преведат необходимата сума, ще бъдат извадени от процеса по прехвърлянето на собствеността. А Берлускони има други четирима потенциални купувачи, така че със сигурност няма да остане още дълго собственик. 

Милиардерът от Хонгконг Сони Ву е начело на единия от кандидат-купувачите. Тайландският милиардер Бий Таечабуол е друг от четиримата, но той иска само миноритарен дял, което обаче пак би наляло свежи средства за "червено-черните". 

Третият заинтересован е арабският мултимилиардер шейх Ал Мактум, който е близък приятел с Берлускони и дори вече проведе преговори за участие в ръководството на клуба. Последният кандидат е "Фосун Груп", който е ръководен от агента на куп от звездите в света на футбола Жорже Мендеш.