Собственикът на Милан Силвио Берлускони обясни, че изобщо не е разтревожен от поредното отлагане на сделката със Sino-Europe Sports по продажбата на клуба.

Вече на няколко пъти окончателното придобиване на клуба от групата азиатски бизнесмени не се случва. Предварителният договор между двете страни беше подписан още през август 2016 година, а по план всичко трябваше да приключи на 3 март, ала последният транш от 200 милиона евро така и не постъпи по сметките на „Фининвест“ (компанията, чрез която Берлускони притежава Милан).

Китайските мераклии за Милан се изпариха

По последни информации, все още непотвърдени официално, Берлускони ще анулира сделката, ако не получи превод от 100 милиона евро до 10 март. Самият той обаче не изглежда толкова притеснен.

„Китайците поискаха още една кратка отсрочка и не виждам нищо тревожно в това“, заяви бившият премиер на Италия пред „Ил Темпо“. „Дотук инвеститорите преведоха значителни суми (един транш на стойност 100 милиона евро – б.р.), за да докажат сериозните си намерения. Това е важно не само за „Фининвест“, но преди всичко за феновете на Милан“, допълни Берлускони.