Милан нанесе първа домакинска загуба на Бари от месец септември насам, и взе ценни три точки след 2:0 на „Сан Никола”. Попадения на Бориело и Пато вдъхнаха нови сили на „росонерите”, след неприятната загуба през седмицата в Шампионската лига. След успеха над Бари, те са на седем точки зад лидера Интер, а и мач по-малко от първите два тима в класирането.

Милан бе без Дида, Бекъм и Хунтелаар, оставени резерви, както и без Кларънс Зеедорф и Джанлука Дзамброта, докато Бари бе готово да вземе точки и от друг гранд, след като го стори с Интер и Ювентус.

Макар че гостите очаквано стартираха по-силно двубоя, първата 100-процентова възможност се откри пред Бари. В 26-та минута Барето излизаше само срещу Абиати, но бе изблъскан от Даниеле Бонера в наказателното поле. Реферът Гава отхвърли всички претенции на домакините за дузпа, макар и да бяха доста основателни.

След това Милан сътвори доста интересни неща пред противниковата врата, но чак в заключителните моменти на първото полувреме стигна до гол. Марко Бориело реализира страхотно попадение, засичайки от воле подаване на Роналдиньо.

След почивката Бари действаше много правилно в отбрана, и прекъсваше повечето атаки на „росонерите” в зародиш. Често Барето обаче оставаше твърде изолиран от съотборниците си, в търсене на изравнително попадение.

В 69-та минута Алешандре Пато донесе спокойствие в редиците на Милан, с друг хубав гол. Роналдиньо финтира защитник, за да стреля към Жилет, а когато стражът отрази удара му, топката попадна право на крака на Пато, който от десетина метра нямаше проблеми да прати кълбото в мрежата.

Травмата в прасеца на Бориело се обади в последния четвърт час от двубоя, и се наложи той да бъде заменен от Филипо Индзаги. Гостите от своя страна не успяха да зарадват феновете си поне с един гол. В последната минута Салваторе Масиело бе свален в наказателното поле от Пато, и този път арбитърът даде дузпа, но ударът на Барето от бялата точка бе спасен от Кристиан Абиати.