Вчерашната среща на шефовете в Милан по повод съдбата на Масимилиано Алегри приключи без да е взето каквото и да е решение за това дали треньорът остава на поста си или не.

На Апенините се тръби, че наставникът вече е дал принципно съгласие да води Рома, но е склонен да се откаже от него, ако „росонерите“ му предложат нов договор. В случай те поискат от него просто да изпълни настоящия си, който изтича през юни 2014, Алегри сам ще напусне.

Провалът на планираното събитие до голяма степен се дължи на президента Силвио Берлускони, който на няколко пъти отложил началото до срещата. В крайна сметка Алегри отишъл на вечеря само с вицепрезидента Адриано Галиани. Без собственика на Милан обаче разговорът между двамата нямало как да доведе до някакво окончателно решение, тъй като специалистът държи лично да се срещне с бившия италиански премиер.

Както неведнъж стана дума, Берлускони е най-големият радетел за треньорска смяна, след като отборът в две поредни години остана без трофей. За негов фаворит се сочи халфът на Ботафого Кларънс Зеедорф, макар че с него няма осъществен контакт.

Лошото за Алегри е, че търпението на Рома започва да се изчерпва. Директорът на римляните Валтер Сабатини снощи е бил в Милано, за да разбере изхода от дълго плануваното събиране, но след като разбрал как е протекло, вече започнал да работи и по други варианти за наставник.