Ако Масимилиано Алегри запази поста си в Милан, то немалка заслуга за това ще има новата звезда на тима Марио Балотели. Тази вечер трябва да стане ясна съдбата на треньора, който успя да разедини мненията по висшите етажи в клуба.

В Италия вярват, че президентът на „росонерите“ Силвио Берлускони отдавна е взел решение да разкара специалиста, докато вицепрезидентът Адриано Галиани е най-сериозният поддръжник на Алегри.

Часове преди да стане ясно решението на директорите обаче тактикът от Ливорно публично получи симпатиите и на големия трансферен удар на Милан Марио Балотели. Агентът на нападателя, небезизвестният Мино Райола, заяви, че неговият клиент застава плътно зад треньора. „Марио се чувства добре с Алегри. Той му вярва. Все пак тези, които контролират клуба, трябва да вземат своите решения“, коментира Райола.

Това изказване може да се окаже повратна точка за съдбата на наставника, тъй като трансферната сума (20 милиона евро плюс евентуални още 3 милиона от бонуси) за Супер Марио ще се изплаща на вноски през идните 5 години.