Шансовете на Марселино Гарсия Торал да поеме Интер рязко намаляха в последните часове. Причината е, е испанският специалист е пожелал твърде висока заплата, което почти го вади от сметките на ръководството.

Днес се очаква китайски собственици да обявяват окончателното си решение кой да замени уволнения Франк де Бур. Проблемът е, че Марселино беше техният топ фаворит, като проведе две срещи с босовете – в петък на вечеря и в събота.

На този етап сделка с испанеца изглежда почти невъзможна заради сериозните му финансови претенции. Той е пожелал да получава с 1 милион повече на сезон, отколкото Стефано Пиоли и Джанфранко Дзола, които са другите двама кандидати за поста. По-рано се появиха информации, че Пиоли има устна договорка с „нерадзурите“ да получава толкова, колкото взимаше и Де Бур – по 1,3 милиона евро годишно.

Босовете от „Сунинг Груп“ се притесняват най-вече от факта, че Марселино има подобни изисквания без да има никакъв треньорски опит извън Испания. Пиоли от своя страна има подкрепата на италианските директори в Интер Пиеро Аузилио и Джовани Гардини, които обаче не участват в интервютата с потенциалните треньори.

Сега като че ли Дзола излиза на преден план като идеален вариант, тъй като хем е италианец, хем е познат на международната сцена и по-специално на китайския пазар заради годините си като футболист на Челси. Основният минус при него обаче е много скромният треньорски опит.