Марселино Гарсия Торал е фаворитът за нов старши треньор на Интер, след като през последните часове ситуацията в преговорите се промени драстично. В петък италианските медии твърдяха, че Стефано Пиоли е фаворит за поста, но разговорите с него по всичко изглежда, че не са протекли спрямо очакванията.

Ръководството на Интер взе решение да уволни Франк де Бур във вторник, но все още не се е спрял на негов наследник. Отборът е воден временно от Стефано Веки, който е наставник на втория тим на „нерадзурите“. Именно Веки ръководи отбора при гостуването на Саутхемптън в Лига Европа, а той също така ще изпълнява тази роля и в домакинския мач срещу Кротоне от 11-ия кръг на Серия А.

Представителите на „Сунинг Груп“ имаха срещи в петък с Пиоли и Марселино.

Испанският специалист бе засечен да се прибира в хотела си в Милано в петък вечерта след срещата с шефовете на клуба. Той не отговори на въпросите на чакащите го журналисти, но им се усмихна и им каза: „Ще се видим скоро.“

Според "Marca" преговорите са протекли много добре и остава да се уточнят съвсем дребни детайли, преди Марселино да бъде утвърден за треньор на Интер.

Двете страни са се разбрали неговият помощник да е италианец, което ще помогне с при комуникацията с отбора.

Очаква се испанският специалист да остане в Милано още 48 часа и ако не се случи нещо извънредно, „Сунинг“ да обяви името на новия старши треньор в неделя вечерта.

На вчерашните срещи с Марселино и Пиоли не са присъствали директорите Пиеро Аузилио и Джовани Гардни.

Според информациите Аузилио и Гардини лобират за Стефано Пиоли.