Ръководството на Интер ще вземе окончателното си решение кой да бъде новия треньор на отбора в неделя. Изборът ще е между бившия наставник на Виляреал Марселино Гарсия Торал и Джанфранко Дзола.

Според последните информации в италианската преса, китайските собственици не са никак впечатлени от Стефано Пиоли, с когото беше постигната неофициална договорка. Азиатцие не считат бившия треньор на Лацио за достатъчно силен кандидат, за да му дадат толкова отговорен пост.

Снощи е имало среща и с Марселино, а тази сутрин се появиха информациите за изненадващо интервю с Дзола. Италианецът е любопитна опция, тъй като няма много опит като треньор. В същото време обаче бившият нападател е име с огромно реноме, което изгради предимно в дните си на футболист, а това се харесва на босовете от „Сунинг Груп“.

Въпреки това Марселино е отявленият фаворит заради работата си във Виляреал, с който стигна до полуфиналите на Лига Европа през миналия сезон. Той обаче никога не е работил извън Испания, което донякъде тревожи китайците.

Така или иначе решението им трябва да стане ясно утре. Марселино ще прекара и неделния ден в Милано, но няма да присъства на двубоя срещу Кротоне на „Джузепе Меаца“.