Три седмици след като Гари Невил нападна Ромелу Лукаку за лошата физическа форма, в която се намира, белгиецът се почувства длъжен да отговори на нападките. Бившият футболист обвини Лукаку в липса му на професионализъм, което най-много засегна нападателя.

„Не може да поставя под въпрос моя професионализъм. Може да говори за физическото ми състояние, но не може да каже нищо за това, че не работя усилено. Просто не може да говори така”, заяви обиденият Лукаку.  

„Всичките ми наставници могат да кажат как тренирам. Какво каза Солскяер? Че работя здраво и че винаги давам всичко от себе си да се развивам. Същото казаха  Моуриньо и Роберто Мартинес. Вече и Антонио Конте може да го каже.”

„Миналата година беше просто лоша година. Случва се във футбола. Просто трябва да продължа, няма да седя тук и да се оплаквам”, сподели белгиецът.

„Големи хора сме, а той само философства. На него му плащат да говори точно такива неща, а на мен ми плащат да играя футбол. Просто искам да дам всичко от себе си за Интер. Това е всичко”, завърши Лукаку.