Бившият футболен бос Лучано Моджи обяви, че вината Интер да не е лидер в Серия А, е изцяло на старши треньора Жозе Моуриньо. След 25 последователни кръга като водач в първенството, „нерадзурите” сдадоха върха на Рома.

„Интер винаги е бил най-силният отбор в този посредствен шампиона,” заяви Моджи пред Studio Stadio. „Те го показаха през второто полувреме на мача с Фиорентина. Но „нерадзурите” си плащат за параноята, която гони Моуриньо, за някакви заговори срещу него, което прави отбора несигурен.”

„А освен това има играчи като Жулио Сезар и Киву, просто като пример, които не се представят изобщо на ниво,” добави екс-шефът на Ювентус.

Той отписа тотално шансовете на Милан за титлата. „Милан е по-слаб от Рома и Интер при всички положения, и вече са извън борбата за титлата,” отсече Моджи. „Защитата им не е конкурентноспособна без Неста. Освен това футболистите им са изморени физически, заради сериозната средна възраст на тима.”

Накрая Моджи все пак обърна внимание и на Юве, който според него има сили да се пребори за място в Шампионската лига. „Борбата за четвъртото място е много ожесточена. Самдория и Палермо играят много добър футбол и са много мотивирани,” каза той.

„Ювентус играе доста зле, но все още може да спечели четвъртото място. Трябва да добавя още, че на УЕФА със сигурност би било по-удобно, ако Юве се класира за Шампионската лига,” завърши Лучано Моджи.