С два гола на бразилеца Фелипе Андерсон Лацио победи Торино с 2:0 като гост в 27-я кръг на италианската Серия А. Така Лацио записа пореден успех в първенството и натрупа 49 точки на третата позиция във временното класиране и е само на една от втория Рома, който обаче е с мач по-малко. Торино пък инкасира второ поредно поражение след загубата от Удинезе в миналия кръг и остава на девета позиция в Италия с 36 точки.

Двете попадения за Лацио паднаха в рамките на десетина минути през второто полувреме, когато натискът на тима от Рим бе оползотворен от 21-годишния Фелипе Андерсон, който вкара в 71-ата и 78-ата минута.

Лацио срещу Торино

източник: БГНЕС

Още в 20-ата минута Лацио застраши вратата на домакините, като Марко Пароло достигна топката в наказателното поле и стреля, но стражът на Торино Даниеле Падели внимаваше и спаси. В 29-ата пък бразилецът Амаури от Торино надскочи защитата на гостите и отправи удар с глава, но Федерико Маркети се намеси навреме.

След почивката Лацио натисна съперника и първо Балде Кейта в 64-ата минтуа можеше да открие резултата, но ударът му бе отразен в корнер. В 71-ата обаче Андерсон получи от Марко Пароло и стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Падели за 1:0 за гостите. Три минути по-късно вратарят на Лацио Федерико Маркети спаси вратата си, след изстрел на Матео Дармиан.

Лацио срещу Торино

източник: БГНЕС

Играта се изостри в следващите минути и Лацио пропусна нов шанс в 76-ата минута, когато Кейта получи в наказателното поле, намери пространство и стреля, но топката мина вдясно от вратата. Две минути по-късно пак Фелипе Андерсон бе точен, след като получи пас от Мирослав Клозе, като преодоля стража на Торино за 2:0.

В последните минути домакините опитаха да върнат поне едно попадение и в 82-ата минута Амаури пропиля чудесна възможност за гол, след като отправи силен удар с глава, но неточно.

Мирослав Клозе

източник: БГНЕС