Отборът на Лацио разби Фиорентина с 4:0 в мач от 26-ия кръг на Серия А. По този начин „римските орли“ изместиха Наполи от третото място във временното подреждане на италианското първенство.

Домакините бяха истински господари на собствен терен, като поведоха в резултата още в 6-ата минута. Лукас Билия получи топката и от воле стреля от 18 метра, за да открие с красиво попадение за 1:0.

Въпреки че Лацио продължи с натиска, така и не успя да вкара втори гол преди почивката. За сметка на това през второто полувреме тотално разби своя съперник.

В 64-ата минута на срещата „орлите“ получиха право да изпълнят дузпа, точно реализирана от Антонио Кандрева за 2:0.

В 75-ата минута именно италианският полузащитник направи невероятно соло по дясното крило, като премина голяма част от терена сам, стреля мощно, но вратарят изби, притеклият се Мирослав Клозе довърши започнатото с глава за 3:0.

Малко след това именно германският футболист оформи крайното 4:0 с ново попадение. Нападателят реализира с удар от малък ъгъл.

След убедителния домакински успех Лацио заема 3-ата позиция с 46 точки, колкото има и четвъртият Наполи. Фиорентина е на 5-о място с 42 пункта в актива си. Лидер е Ювентус.