Треньорът на Ювентус Антонио Конте се оплака след нулевото равенство като гост на Парма, че съдиите ощетяват бианконерите, като не отсъждат дузпи в тяхна полза.

Юве имаше две претенции за 11-метров наказателен удар, а пармалатите също претендираха бурно за дузпа срещу Себастиан Джовинко, но според Конте такава за домакините е нямало.

„Срамно е, че не взехме трите точки. Има няколко повторения на спорни моменти, които бих искал да видя. Парма не трябва да се жалва, защото срещу Джовинко нямаше нищо, той симулира“, каза наставникът на Ювентус за положението с италианския национал, който торинци искат да си върнат през лятото.

„Мисля, че съдиите се страхуват за отсъждат дузпи за Ювентус. В наша полза има само една дузпа през целия сезон, а това е най-малко в сравнение с всички останали отбори.“

„Странно е с оглед на факта, че в 75% от мачовете играем в поле на съперника. Статистиката наистина е стряскаща за нас, защото при еднакви инциденти от последните ни мачове със Сиена и Парма взехме само 2 точки, а можеше да спечелим 6.“

„В момента те няма да ни дадат дузпа дори някой да бъде убит. Тренираме като животни, за да изиграем необикновен сезон и просто изискваме справедливо отношение, наравно в всеки друг“, заяви още Антонио Конте.