Завърналият се наскоро в Лече Валери Божинов посъветва бившия си съотборник в Парма Себастиан Джовинко да се върне в Ювентус.

Божинов е игра и в двата тима, а Джовинко в момента се подвизава на стадион Енио Тардини, като е обща собственост на пармалатите и бианконерите, който притежават по 50% от правата му.

„Себастиан се справя добре в Парма, но той би трябвало да бъде в Ювентус“, заяви имащият рожден днес български национал пред „Sky Sport Italia“ преди днешния мач от Серия А межди Парма и Ювентус.

„Бианконерите трябва да решат да го върнат в Торино. Той е невероятно момче и футболист от страхотна класа. След този сезон Джовинко трябва да отиде в отбор отбор, играеш в Шампионската лига. Той даде много на Парма, но сега голямата сцена го очаква.“

„Не съжалявам за Ювентус. Това беше един красив опит за мен и се запознах с много шампиони, които ми помогнаха да разбера, че можеш да станеш шампион, само ако се трудиш много и го изстрадаш. Това беше грандиозна година за нас и да спечелим титлата в Серия Б беше велико“, заяви още Валери Божинов, който носи екипа на торинците през сезон 2006/2007 година.