Наставникът на Ювентус Антонио Конте подчерта, че е невинен по обвиненията, отправени от италианската прокуратура и довели до наказание от 10 месеца, в които няма право да води тима си от пейката.

Бившият играч на „старата госпожа“ бе намерен за виновен за укриване на информация за уредени мачове от италианското първенство. В момента той обжалва санкцията си пред съда и има желание да води „бианконерите“ срещу Парма в първия кръг на Серия А.

„Цялата ситуация е много болезнена за мен“, сподели Конте. „Обвиненията не се базират на нищо. Ще бъде много трудно за мен да оставя зад гърба си всичко това. Това е акт на несправедливост и съм уверен, че съдиите ще отменят наказанието, след като прегледат доказателствата.“

„Невинен съм и съвестта ми е чиста. Спокоен съм се чувствам доста уверен. Надявам се да се върна на пейката за първия мач на Ювентус през уикенда.“

Конте се опита да сключи сделка с прокурора Стефано Палаци, но от дисциплинарния комитет отхвърлиха предложението му за тримесечно наказание. „Поне в едно нещо съм съгласен със съдиите: 90 дни не е подходящо наказание. Правилното е нула. Дори и днес да ми предложиха 3-месечно наказание, моят отговор щеше да бъде „не“. Не съм направил нищо незаконно и не съм премълчал нищо“, завърши Конте.