Треньорът на Ювентус Антонио Конте и неговият асистент Анджело Алесио тази седмица ще разберат дали обжалването на 10-месечните им наказания е било успешно.

Двамата специалисти бяха санкционирани от Италианската футболна федерация по-рано през месеца заради това, че са знаели за два уредени мача по времето си във Сиена, но не са докладвали за тях. Вчера Конте и Алесио обжалваха наказанията си пред съда, като поискаха оправдателни присъди по обвиненията.

Показанията на Филипо Каробио, футболист на Сиена по време на престоя на Конте в тима, бяха тези, които вкараха наставника на „бианконерите“ в списъка на заподозрените, но адвокатите на специалиста са намерили начин да ги отхвърлят като доказателство.

„Стратегията на Каробио е ясна – той се опита и избегна криминално дело за заговор с цел измама“, сподели защитникът на Конте Джулиа Бонджорно. „Каробио обвини Конте, за да отклони вниманието от своята роля в уговарянето на мачове.“

„Всички признания на Каробио са подкрепени от полицейските разследвания, както и от телефонните разговори между залагащите и замесените футболисти“, контрира Стефано Палаци, един от прокурорите, които осигуриха наказанията на Конте и Алесио.