Дисциплинарната комисия наказа старши треньора на Ювентус - Антонио Конте, за десет месеца, съобщиха от Италианската футболна федерация.

Наказанието на Конте се отнася за периода, в който той бе начело на Сиена. Наставникът на "старата госпожа" не е казал пред властите за вероятно участие на неговия отбор в уредени мач от Серия Б през сезона 2010/2011 година и поради тази причина бе наказан. Конте видя как неговото предложение за сделка бива отхвърлено от Италианската федерация по-рано през месеца, така че той ще бъде извън футбола за 10 месеца.

Помощникът на Конте - Анджело Алесио, получи забрана да се занимава с футбол през следващите осем месеца. Двамата няма да могат да бъдат на пейката на "бианконерите" или в съблекалнята на тима през уикендите, но ще могат да тренират тима нормално през седмицата.

Отборите на Гросето и Лече са изхвърлени от Серия Б в Лега Про и глобени с по 30 000 евро, а бившите президенти на двата тима получиха наказание да не се занимават с футбол през следващите пет години.

Отборът от Серия А Болоня трябва да плати глоба от 30 000 евро. а Анкона - 10 000 евро, докато Новара ще започне новия сезон с две точки по-малко.

Играчите на Ювентус Леонардо Бонучи и Симоне Пепе - шампиони с Ювентус през миналия сезон, бяха оправдани, както и тима на Удинезе. Бяха оправдани още играчите Салваторе Мазиело, Даниел Падели, Джузепе Вивес и Монтреал Импакт, както и Марко Ди Вайо.

От прокуратурата заявиха, че нелегални международни букмейкърски кръгове плащали на футболисти да манипулират мачове.