Дербито на дъното в Серия А между Емполи и Киево трябваше да даде донякъде отговор дали някой от тези тимове ще поеме глътка въздух в битката за оцеляване. Но се получи резултатът, който със сигурност най-малко са желали - равенство. 

На стадион "Карло Кастелани" битката приключи 2:2, като все пак домакините могат да са по-доволни от този изход, защото успяха да наваксат изоставане от 0:2. Но със сигурност победата беше важна и за двата закъсали отбора. 

Гостите изглеждаха по-близо до нея, след като поведоха в края на първата част с два чисти гола, дело на Емануеле Джакерини и Мариуш Степински. Но в продължението на полувремето Франческо Капуто намали, а малко след подновяването на играта и изравни, а до края повече попадения не паднаха. 

Мачът започна равностойно, като все пак домакините имаха шанс да поведат в началото, но удари на Раде Крунич и Амед Траоре бяха отразени от вратаря на "летящите магарета". Всичко вървеше без изявено надмощие, преди в 31-та минута Киево да поведе. 

Тогава Филип Джорджевич с хубав пас намери ветерана Емануеле Джакерини на голова позиция от средна дистанция и той с мощен и добре насочен изстрел не остави шансове на вратаря - 1:0 за гостите от Верона в ключов момент. 

Всичко започна да се развива по мечтан сценарий за Киево, след като в 45-та минута Мариуш Степински беше най-съобразителен в наказателното поле и прати топката в мрежата за 2:0 и сякаш тимът му вече докосваше трите точки. 

Но Емполи не се предаде. Още в следващата атака Джовани ди Лоренцо намери по великолепен начин Франческо Капуто при едно меле в наказателното поле и неговият удар в долния ляв ъгъл на вратаря направи резултата 1:2 и почивката дойде. 

Точно това попадение вдъхна увереност на домакините и те бързо стигнаха и до изравняването. В 52-та минута Капуто направи хубав слалом в половината на съперника, извоюва си позиция и преодолявайки дори вратаря направи резултата 2:2. 

До края на мача и двата тима заложиха предимно на сигурността, макар да изпуснаха интересни ситуации за гол. А беше ли паднал такъв, със сигурност щеше да е с цената на трите точки, но просто нямаше. И така Емполи и Киево останаха само с по точка. 

След тази развръзка "летящите магарета" остават на дъното на класирането със само 9 точки и спасението все повече се изплъзва от полезрението им. Последен над чертата е именно Емполи, който вече има 18 точки и изпусна златен шанс да глътне малко въздух.