Отборът на Ювентус продължи победния си марш в Серия А. „Старата госпожа“ не срещна никакви трудности при домакинството си на Киево в мач от 20-ия кръг на шампионата. Юве се наложи с 3:0 след голове на Дъглас Коста, Емре Джан и Даниеле Ругани. Кристиано Роналдо пък пропусна от бялата точка, като ударът му бе отразен от вратаря Стефано Сорентино.

Възпитаниците на Масимилиано Алегри оправдаха очакванията за лесен успех срещу последния в класирането. Киево записа своята 13-та загуба в 14 мача срещу „старата госпожа“, като единствената спечелена точка бе при равенството 1:1 през септември 2015.

Резултатът в мача бе открит в 13-ата минута след страхотен самостоятелен пробив на Дъглас Коста. Той проби през центъра, преодолявайки няколко играчи на противника и стреля мощно от близо 25 метра, за да даде преднина на своите.

Вторият гол в срещата дойде в последната минута на първата част. След многоходова атака, Пауло Дибала получи топката в наказателното поле, намери Емре Джан на точката на дузпата, който с лекота я насочи в мрежата за 2:0, като по този начин до голяма степен предреши крайния победител в мача.

В началото на втората част Ювентус стигна до дузпа, след като бранител на Киево спря удар на Дъглас Коста с ръка. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който обаче не успя да преодолее вратаря на гостите, който изби в корнер.

Крайният резултат в срещата бе оформен от Ругани, който се възползва от колективна грешка в отбраната на Киево и с глава след центриране на Бернардески от фаул, направи крайното 3:0.

Ювентус продължава да води уверено в шампионата с актив от 56 точки, девет повече от втория Наполи. Киево пък е последен със скромните осем пункта на сметката си.