Тимът на Дженоа победи като гост Емполи с 3:1 в двубой от 21-ия кръг на италианската Серия А. С успеха Дженоа сложи край на серията от три мача без победа в шампионата и заема 13-ото място във временното класиране.

Емполи пък вече шести двубой е без успех в Серия А, като заема 17-ото място със 17 точки в актива си към момента.

Гостите взеха аванс в средата на първото полувреме, благодарение на попадението на Кристиан Куаме в 18-ата минута. Преди това в 6-ата минута Джовани Ди Лоренцо отправи удар от далечно разстояние към вратата на Дженоа, но прати топката над вратата. Две минути по-късно Даниел Беса не успя да насочи добре топката с глава към вратата на Емполи и пак той в 10-ата минута пропусна целта.

Амед Траоре стреля силно отблизо в 13-ата минута, но стражът на Дженоа Андрей Раду внимаваше и спаси. В 17-ата минута Миха Зайц внесе напреженние в половината на гостите, но отново Раду се намеси навреме.

Минута по-късно Доменико Кришито пусна чудесен пас към Куаме, който не сгреши за 1:0 в полза на Дженоа.

Дарко Лазович пропусна нов шанс за гостите в 23-ата минута, а пет по-късно Андрей Раду пак бе последна преграда пред атаката на Емполи. В 37-ата Франческо Капуто пропиля възможност за Емполи, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на съперника, но Андрей Раду пак бе на мястото си и резултатът остана 0:1.

Емполи - Дженоа

източник: Gulliver/GettyImages

Футболистите на Емполи успяха да изравнят в 63-ата минута. Джовани Ди Лоренцо получи удобен пас и реализира за 1:1.

В 69-ата Куаме вкара топката в мрежата на Емполи, но попадението не бе зачетено заради засада. Минута след това обаче Даниел Беса намери Дарко Лазович, който отново донесе преднина за Дженоа, вкарвайки за 2:1 за гостите.

Дженоа взе пълен контрол върху срещата с трето попадение само 3 минути по-късно. Антонио Санабрия се разписа след удар с глава отблизо за 3:1, което бе и крайният резултат.