Калчото избра видео рефера и изпъди тези зад вратите

Системата за видеоарбитраж източник: Gulliver/Getty Images

Системата за видеоарбитраж източник: Gulliver/Getty Images

Серия А ще разполага със системата за видеоарбитраж (ВАР - от "видео асистент рефер") във всеки един мач от новия сезон 2017/2018 и прекратява практиката да има допълнителни съдии зад вратите.

„Ние поискахме мъничко разбиране от клубовете, тъй като ще въведем новата система на всички стадиони”, заяви президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио.

Ла Лига също въвежда видео съдията от другия сезон

„Ще се нуждаем от допълнителна стая за видео асистент съдиите, а също и поне 8 телевизионни камери, които проследяват събитията. Серия А ще покрие разходите, които ще са в рамките на 2 милиона евро.”

„По тази ричина Кротоне ще изиграе първите си два мача у дома, за да позволи на Каляри да играе свите навън, така че да разполагат с достатъчно време, в което да завършат стадиона си.”

„ФИФА все още не е предоставила пълно одобрение, но всички сигнали дотук са ясни и ни казват, че можем да започнем сезона.”

Без видео повторения и технологии винаги ще е така!

Дотук със системата ВАР се експериментирашее само в международни приятелски мачове и някои турнири, в това число Световното първенство за младежи до 20 години и Световното клубно първенство.

Предвид въвеждането на ВАР, допълнителните асистент съдии зад вратите вече няма да бъдат нужни и отпадат като практика.

През миналия сезон Серия А пусна в експлоатация и системата за наблюдение на голлинията.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Серия А

Италия