Реал Мадрид и Байерн Мюнхен сътвориха два големи футболни празника в изминалите 7 дни. И даже наградиха привържениците на играта с допълнителни 30 минути игра.

Класата и на двата отбора е огромна и именно заради това щеше да е прекрасно да си говорим само за техните изпълнения, за ефективността на Роналдо, за шеметните рейдове на Марсело, за непримиримостта на Робен, за класата на Левандовски, за последния мач в Шампионска лига за живите легенди Лам и Алонсо...но не, вместо това тема №1 в часовете след реванша в Мадрид е унгарецът Виктор Касай и неговите помощници, или иначе казано съдийската ШЕСТОРКА на "Сантяго Бернабеу".

Само ще изброя спорните моменти в мача: липса на втори жълт картон за Каземиро за няколко очевидни нарушения за картон, даване на втори жълт картон на Видал за единоборство, което бе кристално чисто. Да, чилиецът може би си заслужаваше изгонването, но определено не и с тази перфектна изява. И двата гола на Роналдо за 2:2 и 3:2, паднали след положение на засада. За да сме обективни е длъжно да споменем и измислената дузпа, отсъдена за баварците в първия двубой.

Със сигурност феновете на двата отбора могат да спорят цял ден какво е щяло да стане при други отсъждания в ситуациите. Тези на Реал спокойно могат да кажат, че техният отбор е доминирал през по-голямата част от двата двубоя. Тези на Байерн пък с право биха казали, че през втората част на "Бернабеу" тимът им имаше контрол и до изгонването на Видал дори търсеше трети гол.

И именно тук е жалкото в ситуацията - няма как да знаем какво щеше да се случи, защото отсъжданията просто предопределиха изхода на сблъсъка между двата велики европейски гранда.

Затова хайде стига! Просто е крайно време на такова високо футболно ниво да има видео повторения, технология на голлинията и всякакви други модерни решения, които биха подпомогнали правилните отсъждания на реферите.

Знам, че веднага ще се появят привърженици на "романтизма" във футбола и това, че съдийските грешки са част от играта и нещо, което си струва в последствие да се анализира.

Но не е ли по-хубаво да коментираме чисто футболните компоненти от играта? Кои фенове са доволни сега? Тези на Байерн, които чувстват, че техният отбор е бил ограбен или тези на Реал, които без никаква вина сякаш са длъжни да се оправдават за съдийските грешки и да обясняват, че така или иначе са щели да победят?

Затова нека ФИФА и УЕФА вложат средства и въведат възможно най-ефективните методи за помощ на съдиите. Далеч съм от мисълта, а и не бих искал, мачовете да се спират след всяка атака, за да се види повторение. Това все пак не е тенис или волейбол. Но спокойно може да се назначи допълнителен "видео съдия", който да наблюдава мача от няколко различни камери, да има достъп до повторения на момента и да поправи всяка нередност. Това в допълнение с технологията на голлинията биха били достатъчни.

И хайде по-бързо, защото отборите и техните фенове просто искат да се надиграват и да печелят на терена!