Едно от най-големите имена в италианския футбол обяви оттеглянето си в днешния ден. Става въпрос за Алберто Джилардино, който реши, че на 36-годишна възраст му е дошло времето да окачи обувките на пирона. 

По-специалното за бившия нападател на Милан, Фиорентина, Парма, Дженоа, Палермо и редица други отбори е, че беше действащият футболист с най-много голове в Серия А. Джила беше пронизвал противниковите мрежи 188 пъти, което му отреждаше девета позиция във вечната ранглиста, заедно с Джузепе Синьори и Алесандро дел Пиеро, които имаха същия брой. 

Сега след отказването му дойде и въпросът кой от действащите футболисти може да се похвали с най-много голове в най-високото ниво на футбола на Апенините. А отговорът е - Фабио Куалярела, който в момента носи екипа на Сампдория. 

35-годишният ветеран има 127 гола на сметката си, което му отрежда 44-а позиция в ранглистата. Той се подвизава в италианския елит близо две десетилетия, като е носил екипите още на Торино, Фиорентина, Асколи, Удинезе, Наполи и Ювентус. 

Веднага след него при действащите голмайстори са Гонсало Игуаин със 111 гола, Мауро Икарди със 110, Серджо Пелисиер със 108 и Марек Хамшик със 100. Топ 10 на действашите голмайстори в Серия А се затваря от Марко Бориело с 96 гола, Алесандро Матри с 90, Чиро Имобиле с 84, Горан Пандев с 81 и Родриго Паласио със 78.