Толкова пъти сме чували максимата във футбола, че „няма стари и млади, а само можещи и неможещи”. Може би вече ни е втръснало от нея, а и съвременните методики за възстановяване в известна степен размиха разбиранията за мига, в който прекрачваш от едната възрастова група в другата.

А колкото до можещите и неможещите… Тук може би трябва да прибавим и допълнителна категория – тази на магьосниците. Защото на терена има футболисти, които умеят да играят, но само една шепа хора в модерната игра излизат, за да творят.

35-годишният Фабио Куалярела определено е част от тази рядко срещана порода. А ако имате някакви съмнения за италианския футболен номад, след мача срещу Наполи от неделя вечер можете спокойно да ги изметете от съзнанието си.

Нападателят винаги се отличавал с характерен финес в отиграванията си и неслучайно бързо ставаше любимец на феновете, където и да отидеше (а в кариерата му греят цели 8 различни клуба, като той прави два различни престоя в Торино и настоящия си тим). На „Луиджи Ферарис” срещу „везувианите”, които също попадат в графата „бивши” за повратливия голаджия, не е пресилено да твърдим, че Куалярела вкара най-красивия гол в своята кариера.

Дори феновете зад вратата на Давид Оспина се държаха невярващо за главите, когато дон Фабио засече по невероятен начин центрирането на Бартош Бережински в 75-ата минута. Въпреки феноменалният характер на попадението, изпечен боец като Куалярела не се подаде на емоциите и не се зарадва на болката, която причини на някогашния си тим. Всъщност след като полуделите от радост съотборници най-сетне го освободиха от прегръдките си, Куалярела просто отиде и стисна ръката на противниковия вратар Давид Оспина в знак на извинение.

Да, защото майсторът си е майстор и знае, че без онази доза късмет магията нямаше как да се случи…

Фабио Куалярела се извини на Давид Оспина.

източник: БГНЕС